Tuesday, October 25, 2005

Ideid puuduses vaevlevatele produtsentidele

Mõningaid ideid uute saadete jaoks

Kui Urmet Kook pakkus juba EPLis välja analoogsaateid, mille tõmbenumbriteks oleks poliitikud, siis nii odavalt mina kuuli ei hammustaks. Inimesed väsivad kuulsate poliitikute argitoimetusi vaadates kiiresti, mis nad ikka meist nii väga erinevad on (mõnel vist jah, on kompjalg all ning karvatuustid kaenla alt turritamas).

Idee Üks. Saade igaühele, kuid eelkõige suunatud teismelistele, vanuses 12-18. Ellujäämis-väljahääletamismäng

Veebikaamerad seatakse üles noorte kogunemispaika(desse), näiteks Tartu McDonaldsi ja Statoili bensiinijaama vahelisele parkimisplatsile. Noored saabuvad autodega, kus makk üürgab täisvõimsusel. Reeglite järgi autost väljuda ei tohi, süüa tuuakse neile suursponsori McDi poolt ning päevas on neli korda kindlatel kellaaegadel lubatud loomulikke hädasid rahuldada Statoili WCs.
Iga nädal hääletatakse televaatajate poolt välja kõige ebameeldivam rullnokk, kelle muusikamaitse või peanõkutamismeetod ei ole kohtuniku rollis istuvatele fännidele meeltmööda. Siiski on võimalik endale osta immuunsust, sest nädala jooksul enda autosse kõige rohkem neide ära rääkinud osavõtjanoormees saab kogutud naiste eest endale osta puutumatuse, mis tähendab, et teda pole võimalik välja hääletada. Saade võiks joosta ALO TVs, reklaamipauside asemel võivad kohalikud ettevõtjad joosta platsil ringi oma firma plakatitega, veel parem, kui õnnestuks prime-time’l oma firma T-särgi väel neidised mööda parkimisplatsi patseerima panna. Aeg-ajalt võib ka korraladada põnevaid võistlusi: kes suudab kõige rohkem sumpsist heitgaase väljutada, šefimate päikeseprillide võistlus, käigukangi poleerimine, suitsetamisvõistlus (või just pausipidamine) jne jne.
Auhinnaks aastane kogus bensiini ja võimalus legaalselt omandada tunnistus, mis lubab poest alkoholi osta.

Idee Kaks. Võistlusmäng. Eeldatav auditoorium: kogu pere meelelahutus, kuid tervaik suunatud ärieliidile

Linnades elutsevatele geoloogidele, bomšidele ja kodututele antakse rinnanumber ning käsutatakse stardjoone taha, kus neid asuvad jälitama kaameratega varustatud teletegijad ja reporterid. Eesmärk on teatud kontrollpunktide/prügikastide läbimine päeva jooksul, kus tuleb koguda teatav hulk märgistatud pudeleid. Kontrollpunktidesse on üles seatud püsikaamerad, soovitatavalt asetatakse mõni väiksem peidetud kaamera ka otse prügikonteineritesse. Kel finišis rohkem punktipudeleid, on võitja.
Kontrollpunktides asuvate prügikonteinerite juurde jõudes pudelite kollekteerimisel reegleid ei ole, turumajanduse järgi on ju kõigil nn võrdsed võimalused, kohtunikud võistlejate omavahelisse jagelemisse/jagamisse ei sekku. Veelgi enam, löömingud otse teleekraanil ei ole mitte taunitavad, vaid vaatajanumbrite nimel isegi soovitatavad, seetõttu võiks korraldajad enne võistejate sihtpunkti saabumist konteineritessse jätta vaid väikese arvu punktipudeleid. Ümbruses võiks vedeleda ka rohkelt raudkange, taburetijalgu, lehmakette ning kruvikeerajaid.
Mäng tuleks korraldada truniirisüsteemis, kus eelvõistluse läbinud kohtuvad nn elu ja surma peale peetavates veerand- ja poolfinaalides, millele järgneb rohkelt reklaamitud grande finale.
Saatejuhiks Peeter Võsa või come-backi tegev Ain Allas.
Auhinnaks aastane tuusik sotsiaalmajas kõigi pesemisvõimaluste ning igahommikuse tee ja leivaga. Samuti võimalus soovi korral kohtuda Eesti sotsiaalministriga.

Idee Kolm. „Intellektuaalne õhtupoolik”. Sihtrühmaks kõik tarkusest lugupidavad inimesed, teravik 30-50 vahele jäävad ühiskonnaprobleemidest huvituvad kodanikud.

Iga nädal saadetakse arvamusliidrid ja pressis julgelt sõna võtvad intellektuaalid külalisesinejetena väikekülade poetreppidele, modereerima ja suunama nn „külaparmude ja bockivendade” ümarlaudu. Moderaatorid võiksid olla pisut õpetlastüüpi, püüdes kuulajaskonnale ja ümarlaua diskussantidele selgitada sotsiaalseid teooriaid, turumajnaduse tekke- ja toimemehhanisme, DNA ja RNA erinevust jne jne, sidudes samas teooriaid kohalike olude ja näidetega. Et jutt ikka jookseks, jagataks õlletehaste poolt sponsorlusena välja tasuta Bocki, Taurust, ja Saaremaa Xi. Soovitatav oleks järgida ka soolist tasakaalustatust ning poe juurde oma mehi otsima tulnud vanamemmed ning keskealised külaeided tuleks õpetlase poolt kindlasti keskustellu haarata. Nemad võiks ühtlasi täita nn sekkuva õrritaja rolli. Üllatuskülalisena võiks ligi astuda Reet Linna ning lõbusa muusikavahepalana üles võtta laulu „Eile nägin ma Eestimaad”, „Mu koduke on armsake”, „Kuni mu küla elab...” vms.

P.S Poliitikud hoida eemal, kui näha on kohalikku vallavanemat või regionaalministrit, kutsuda turvamehed!!!

4 Comments:

Blogger mirjam said...

hmmmm VÄGA HEAD!

1:22 AM  
Blogger Catlyn said...

Kaks asja:

1. kas Bock mitte ära ei kaotatud?

2. su teine idee on Bumfights-idega juba teostatud..ilma võistlusteta...

9:41 AM  
Anonymous Anonymous said...

Sain suutäie muheleda! Tänan!

6:36 AM  
Blogger Emily Isabel said...

Hehe! Selliste saadete saabumisel võiks kohe reality TV'le uue võimaluse anda :)

5:00 AM  

Post a Comment

<< Home

EMR Systems
EMR Systems